dimarts, 6 d’abril del 2021

Recursos Educatius en Obert, què són?

         En el context  educatiu hem d'intentar que tot el material siga propi, però com tots sabem, és una mica difícil. En eixe sentit, podem fer ús del que s'anomena Recursos Educatius Oberts. Aquests són recursos per a l'ensenyament i l'aprenentatge d'accés lliure i gratuir disponibles en format digital a Internet. Són materials educatius que contribueixen a enriquir els continguts didàctics de qualsevol nivell i matèria educativa. 

    El gran avantatge que presenten és que els formadors, docents, educadors i alumnes poden fer-ne ús sense la necessitat de pagar per ells. De manera que els materials es puguen reutilitzar, remesclar i redistribuir, però el més important és la constant revisió d'aquests ja que l'educació està en constant canvi. 

    Com que jo no sabia l'existència d'aquests recursos fins que el professor ens ho va donar a conéixer, he fet un xicoteta cerca i m'he trobat en diferents repositoris interessants. No obstant això, m'agradaria destacar "Twinkl". 


    Twinkl és un repositori de recursos creats per mestres i aprenents que ens proporcionen esquemes complets de treball, planificacions de les lliçons i avaluacions. Fins i tot tenen jocs educatius en línia, realitat aumentada i molt més. A la web hi ha una gran quantitat de recursos però continua activa després de 10 anys, per tant hi ha material nou cada dia. 

    Compta amb recursos en diferents idiomes, encara que el valencià no està entre aquestes. Però no és cap problema ja que el que mésm'ha agradat i cridat l'atenció és que hi ha una àrea on podem produir el nostre propi material educatiu i compartir-lo a la plataforma. Disposen d'un gran quantitat de guions i plantilles a disposició lliure. 

    Finalment, m'agradaria destacar l'àrea d'educació socioemocional que presenta, ja que avui en dia és un tema molt rellevant a la nostra societat. Hem d'aconseguir una educació que cobrisca les necessitats de l'aspecte curricular de l'ensenyament sense deixar de costat la part socioemocional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La música no és el piano -Alan Kay

EL FUTUR DE L'EDUCACIÓ I LES TIC.    Hui més que mai som conscients que les noves tecnologies seran l'eix central del futur. No obst...