divendres, 21 de maig del 2021

La música no és el piano -Alan Kay

EL FUTUR DE L'EDUCACIÓ I LES TIC. 

 Hui més que mai som conscients que les noves tecnologies seran l'eix central del futur. No obstant això, hi ha un sentiment generalitzat que, en alguns àmbits, encara anem una mica ressagats. 

    En aquest article, podem veure una detallada anàlisi de què són les TIC, doncs tendim a pensar que és una simple eina de suport, i aquesta visió és com menys limitadora de totes les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies. 

    S'afirma que la solució per a la correcta adaptació d'un individu a la nova societat està en l'educació. Però com tots sabem, no és un procés senzill i requereix d'un pla amb una visió clara i siga coherent amb els objectius i les ferramentes. 

    No obstant això, si primer som capaces d'adquirir els competències digitals (com a docents i ciutadans) podrem començar a formar a la societat del futur sobre la base de les competències digitals que aquesta requerisca. 

    Per això, el desenvolupament de les competències bàsiques, i en especial de la competència digital, precisa d'un enfocament en tres dimensions: 

1.  Aprendre sobre les TIC. 

2. Aprendre de les TIC. 

3. Aprendre amb les TIC. 

    I si esteu interessats en el tema i voleu més informació, us deixe la referència bibliogràfica perquè pugueu llegir l'article. Bon cap de setmana!

Vivancos Martí, J. (2013). El futuro de la educación y las TIC. Padres Y Maestros / Journal of Parents     and Teachers, (351), 22-26.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La música no és el piano -Alan Kay

EL FUTUR DE L'EDUCACIÓ I LES TIC.    Hui més que mai som conscients que les noves tecnologies seran l'eix central del futur. No obst...